Cărămidă aparentă


 1. Rezistență: oricât de mare este suprafața placată cu Klinker, fațada nu se deteriorează și aspectul nu are de suferit.
 2. Rezistență la îngheț-dezgheț: chiar și în stare saturată de apă, placajul klinker rezistă la 100 de cicluri de îngheț-dezgheț.
 3. Rezistență la factorii externi: klinkerul pentru fațade, placări și pavaje este produs dintr-un amestec special de material ceramice, arse la temperatura de minim 1200 de grade Celsius. Rezistă excelent la factorii externi, în lungul interval al sezonului toamnă-iarnă.
 4. Durabilitate în timp: placajul rezistă în timp, fără a fi înlocuit. Fațadele rezistă chiar și în medii ostile sau în condiții de expunere la contactul cu substanțe chimice.
 5. Estetic: asigură un impact vizual puternic datorită culorilor vii și modelelor grafice, fiindcă aspectul general al casei este primul lucru pe care îl observăm. Conferă casei o personalitate aparte, plină de farmec sau de istorie.
 6. Confort termic: permite folosirea termoizolației.
 7. Întreținere ușoară: klinkerul nu își pierde din culoare odată cu trecerea anilor, nu necesită înlocuire parțială sau totală și nici alte operații de mentenanță, ca în cazul tencuielilor.
 8. Permite difuzia vaporilor de apă: pereții respiră, evitând apariția mucegaiului la interior și asigurând sănătatea întregii familii.
 9. Prietenos cu mediul, deoarece la fabricarea cărămizilor se folosește argilă, nisip, apă și foc.

Cărămidă/Placaj Klinker antichizată

Numele acestui tip de placaj ,,antichizat” transformă orice spațiu într-un loc încărcat de istorie și îi conferă personalitate. Fațada nu are de suferit pe termen lung, placajul klinker rezistă la 100 de ciclcuri ,,îngheț-dezgheț” .

Cărămidă/Placaj Klinker modernă

Klinkerul modern îmbină perfect rezistența excelentă a produselor ceramic tradiționale cu avantajele estetice aduse de noile tehnologii de fabricație. Stilul modern este caracterizat de un finisaj neted, dimensiuni standard și margini mult mai drepte, un luciu proaspăt fără imperfecțiuni.

Cărămidă clasică

Dacă îți dorești un impact vizual puternic, atunci cărămida clasică este exact ceea ce cauți. Datorită culorilor vii și modelelor grafice, aspectul general al casei se schimbă  inevitabil. Cărămida, material natural, aduce senzația de căldură, de confort,  de cămin.  Subliniază volumul construcției și definește stilul arhitectural urmărit: rustic, tradițional, antichizat sau modern.

Cărămidă Klinker de zidit

Klinker sau ,,materialul care sună” a apărut în Olanda și se obține la temperaturi ridicate de peste 1000 de grade Celsius, este un amestec de silicați, care se transformă într-un material sticlos si dens. Ideea pe baza căreia s-a inventat materialul Klinker a fost nevoia de a compensa lipsa materialelor petroase naturale; olandezii sunt cei care au început fabricarea Klinkeru-lui. Procesul tehnic de fabricare s-a construit pe tehnologia de ardere a argilei, astfel încât, culorile cărămidei s-au obținut în urma mai multor tipuri de arderi.

 1. Fațada este elegantă și durabilă, se menține mulți ani fără să necesite o întreținere laborioasă pentru că se curăță ușor de praf și murdărie.
 2. Produsele utilizate la realizarea fațadei reprezintă doar un mic procent din costul total al clădirii, însă beneficiați de un finisaj de lux de lungă durată.
 3. Se încadrează în cea mai înaltă clasă privind reacția la foc: Euroclasa A1. Cărămida aparentă Klinker împiedică propagarea focului și nu întreține arderea.
 4. Produsul este rezistent la 100 de cicluri îngheț-dezgheț.
 5. Rezistență mecanică ridicată.
 6. Izolație fonică ridicată a peretelui klinker (indice de amortizare fonică de 40-50 dB).
 7. Peretele de cărămidă klinker asigură un microclimat optim pe timp de vară și confort termic sporit pe timp de iarnă.
 8. Prietenos cu mediul, deoarece la fabricarea cărămizilor se folosește argilă, nisip, apă și foc.
 9. O gamă foarte variată de nuanțe și texturi care îți permit să îți amenajezi casa în stilul dorit.
 10. Ușor de utilizat în combinație cu alte materiale, cum ar fi lemnul, sticla sau aluminiul.
 11. Casele îmbrăcate în cărămidă aparentă au valoare de piață mai mare, datorită aspectului lor elegant, dar și datorită durabilității fațadelor în timp.